Göm menyn

Samhällets logistik

Din tröjstorlek i din favoritfärg på hyllan i affären. Färdigplogade cykelvägar innan du vaknar. Skolskjutsar som hämtar rätt barn vid rätt tid. Är det du, som efter din utbildning i Samhällets logistik, ser till att uppnå dessa mål?

Logistik är samhällets blodomlopp. En strålande dag kliver du av tåget för att direkt stiga på bussen. Bussen går efter två minuter. När du kliver av bussen i stan halkar du på en isfläck och vrider till foten. Ambulansen praktiskt taget väntade på att du skulle ringa. På akuten hinner du precis ta en iskall cola ur läskautomaten innan du direkt blir slussad till röntgen.

Din fot är bara stukad, och samhällets blodomlopp flyter. Kollektivtrafiken är koordinerad, akutbilar är strategiskt utplacerade i staden, sjukhuset planerade ditt röntgenbesök i samma ögonblick du ringde larmcentralen och läskautomaten fylldes på i morse.

Vill du bli en av dem som arbetar med sådana och liknande spännande utman-ingar, som finns i samhället och näringslivet? Effektiv planering är en förutsättning för att ge samhällets invånare god service till en acceptabel kostnad. Detta har länge varit en självklarhet i industrin, där det gäller att planera och styra flödet av produkter och tjänster.

Utbildningen Samhällets logistik är en utbildning där ingenjörskunskap, ekonomi och samhällsvetenskap möts. Du lär dig analysera problem på samma sätt som ingenjören och du lär dig tekniska hjälpsystem. Du får ekonomens förståelse för företag och företagande. Det samhällsvetenskapliga innehållet i utbildningen gör att du vidgar din syn på den omvärld som påverkas av beslut i din framtida yrkesroll.

En del av utbildningen sker i projektform, precis som i ditt framtida yrkesliv. Du lär dig kommunicera, samarbeta och lösa problem tillsammans med andra
människor.

Mer information om programmets innehåll hittar du här.


Sidansvarig: clas.rydergren@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Dec 02 14:32:40 CET 2009